Hang-Szín-Játék

Hol, mikor tudsz részt venni a Hang-Szín-Játék foglalkozáson?

Minden hétfőn 11:00 – 11:45-ig, és péntekenként 9:45 – 10:30-ig, illetve 10:45 – 11:30-ig Székesfehérváron a Tornárium Mozgásstúdióban (Szfvár., Deák F. utca 13.)

FONTOS!!! Nyáron is lesznek foglalkozások, a következő napok kivételével: 2022. augusztus 22., 26., 29.

Mi is a Hang-Szín-Játék – “Pacikázó”?

2015-ben útjára indítottam egy kisgyermekes foglalkozást, Hang – Szín – Játék néven. A címmel szerettem volna utalni arra, hogy ez egy nagyon szabad tér, a gyerekek a zene közben tevékenykedhetnek, hiszen számos eszköz (ugráló lovacska, kis trambulin, hinta, kisebb-nagyobb labdák), de egyéb egyensúlyozó játékok, könyvek… is találhatók itt. „Pacikázó” névre egy két éves kislány, Zoé keresztelte el.

Ez a foglalkozás a totyogós korúaknak ajánlott, akik már nem ülnek meg sokáig a szőnyegen, hanem felfedező útra indulnak. Ezen a foglalkozáson végig tevékenyek tudnak maradni, jönnek-mennek, ha elfáradnak, leülnek kicsit. Saját ritmusukhoz tudunk igazodni.

Bár jellemzően sokkal tovább élvezik a kisgyermekek ezeket a foglalkozásokat, mégis totyogós kortól óvodába lépésig (3 éves korig) járnak a kicsik szüleikkel, nagyszülőkkel, hiszen délelőtti idősávban találkozunk.

Mi a felépítése a “Pacikázónak”?

Mondókákkal, nagy mozgásos játékokkal kezdünk, s rövid idő után előkerülnek az ugráló játékok is. Amíg ők játszanak a játékokon, mi énekelünk, gitárkísérettel, miközben szemmel tartjuk, segítjük, óvjuk a kisgyermeket, hogy balesetmentesen tudjon játszani. Ezután előkerül egy nagy ejtőernyő, sok-sok színes labdával (Kiugrott a gombóc a fazékból…, Bújj, bújj, zöld ág…), s a felnőttek segítségével játszunk, énekelünk, ritmusosan mozgatva az ernyőt, amiben ugrándoznak a kicsi labdák. Összeszedjük a „gombócokat”, majd előkerülnek a különböző hangszerek (békák, csörgők, kis dobok, triangulum stb.) Pár dalt játszunk így el, s utána elaltatjuk a hangszereket. Ekkorra a gyerekek is elfáradnak, s már csak altató, lecsendesítő dalok szólnak.

Milyen költségekkel jár, ha részt veszel egy Hang-Szín-Játék alkalmon? Egyéb hasznos tudnivalók.

A részvételi díj: 1400 Ft/alkalom/család; bérlettel: 6.000 Ft/5 alkalom/család. (A bérlet korlátlan ideig felhasználható.) A foglalkozás 45 – 50 perces. Tapadós zokni vagy szandál, és kényelmes ruha javasolt. Érdemes vízzel kínálni a kisgyermeket játék közben is, ha megszomjazik.