Bemutatkozás

Horváth Irma Család és Művészet Ringató-díjas foglalkozásvezető, író, költő, előadóművész

Fotó: Právetzné Róth Hajnalka

Székesfehérváron születtem. Már kisgyermekkorom óta tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, legyen az kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, idős vagy fiatal…

Korán meghatároztam magamnak a célt: “Oktatni szeretnék, hogy az emberek boldogok legyenek.”

Magyar – ének-zene szakon diplomáztam. Tanítottam általános iskolásokat (alsósokat és felsősöket), felkészítettem főiskolára jelentkezőket, a kollégák kórusát is vezényeltem, és énekes foglalkozásokat tartottam nyugdíjasoknak. Saját gyermekeimnek énekelhettem, és a koraszülött osztály gyermekeihez, szülőihez is eljutottam zenélni.

1994-ben született meg Fanni lányom, majd 1995-ben Gábor fiam, nekik énekeltem először kis dalocskákat, és játszottunk ölbeli játékokat. 2006 tavaszán született harmadik gyermekem, Dániel. Neki köszönhetem, hogy megismertem a Ringató foglalkozást. Azóta is a mindennapjaim nagy részét ez tölti ki.

2018-ban álltam először színpadon saját verseimmel és más dalok feldolgozásával. Azóta többször fellépünk zenész társaimmal, és más verselők írásait is megzenésítettem, énekelem.

Korábbi tapasztalataim odáig vezettek, hogy napi szinten kértek tőlem emberek tanácsot, így megszületett a KÖZÉP-PONT.

2020-ban lettem társszerző egy – már régóta tervezett – regény írásában, a Tükörvényben.

2021 májusában jelent meg saját könyvem, melynek címe: Életeken át. Az elmúlt évek verseit, prózáit tartalmazza.

2023 májusában, Budapesten tíz másik ringatós kollégával együtt átvehettem a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány Család és Művészet Ringató-díját.
Erről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

2023. július 4-én foghattam kezembe a VILÁGDARABKÁK című “verskettős” kötetet, amit Székely Sándorral közösen írtunk. Egyfajta verspárbeszéd, melyet a másikunk verse ihletett.

2023. július 10-11-én stúdióba vonultam zenész társammal, Kuharik Tamással, és felénekeltem 32 általam megzenésített verset (saját vagy ismerős kortárs költők szerzeményeit). Hamarosan ezek a zenék is hallhatóak lesznek, a kisbéri Syncron stúdió jóvoltából. Készülőben az UTAM című CD lemez.

Színes világom élem. 🙂