Karácsonyi hangulat, közös énekléssel

Irma az ünnep hetében két helyszínen is szerepelt: szerdán a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Farkasvermi úti otthonában hangolta a karácsonyra az idős lakókat, akik örömmel énekeltek el vele két ismert dalt.

Csütörtökön pedig a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában adta át két alkotótársával, Herczegh Katalinnal és Kuharik Tamással a karácsony szép üzenetét békéről, csodavárásról, a szeretet erőteljesebb megéléséről.

Irma és Tamás előadásában megzenésített versek hangzottak el Fotók: Pribéli Katalin

Az esten Irma és Tamás megzenésítésében elhangzott például Bokros János Öreganyám nagykendője és Mesék mezején című verse, Székely Sándor Kis tűz című verse, Irma saját költeményei közül pedig a Kristály-ízű szerelem.

A karácsonyi népénekek sem maradhattak ki: Csendes éj, Karácsonynak éjszakáján, Ó, gyönyörű szép… – a Kis karácsony, nagy karácsonynál pedig már szinte mindenki beszállt a közös éneklésbe.

Herczegh Katalin

Herczegh Katalin hangján Irma Elmentél című verse, Andrássy Réka Kartondoboz című kisprózája és Fekete István Karácsony éjjel című novellája szólalt meg.

Akik ott voltak – márpedig szépen megtelt a könyvtár olvasóterme -, azok egy meghitt, igazán az ünnephez méltó alkalom részesei lehettek.

2023.12.22.
BJ